Het hotel bestaat uit een tweetal grote ruimtes van ieder 40m2. Deze kunnen we op verschillende manieren indelen. Onze gasten bepalen daarbij in grote mate, hoe de indeling en de inrichting van de kamer eruit ziet.  De kamers zijn voorzien van camera’s en vloerverwarming. Ze zijn gezellig ingericht met ligbankjes, mandjes, kleedjes, kussens, huisjes, slaapzakjes, plaids etc. De kamers hebben hierdoor een huiselijke sfeer waarbij geen afbraak is gedaan aan veiligheid en hygiene. Natuurlijk hebben we ook speeltjes. Veel van onze gasten zijn daar dol op.  

We voeren in principetwee keer per dag hun eigen voer, maar zo nodig vaker. Er staat de hele dag vers water. De oogjes/gezichtjes en dergelijke worden dagelijks gecontroleerd en zonodig schoongemaakt. Medicijnen worden indien nodig kosteloos toegediend.

De hondjes worden vier keer per dag, in groepjes, onder begeleiding uitgelaten op het grote veld achter het hotel. Deze is helemaal omheind en hier kunnen ze heerlijk, rennen, spelen, rondlopen of in het gras liggen. 

Om de hondjes zo goed mogelijk te verzorgen en veel persoonlijke aandacht te bieden, hebben wij gekozen voor een kleinschalige opzet.

 

Aansluitend aan de kamers zijn er twee grote buitenruimtes (omheind) van 34m2 per kamer. Deze staan in directe verbinding met de kamers.  Hier hebben de hondjes een groot gedeelte van de dag toegang toe, als het weer het toelaat.

  Verder zijn er twee separatieruimtes. 

Een ontvangstruimte en een was/verzorgingsruimte.

Bij de hoofdingang hebben we sinds 2017 een extra omheinde buitenruimte gecreeerd. Hier zitten we zomers vaak, met onze gasten of ontvangen de eigenaren met hun hondjes.

Mooie bijkomstigheid is dat ook de eigenaren van de hondjes vaak even neerstrijken om gezellig te kletsen

Al met al is het geworden wat ik in mijn hoofd had. Een plek waar hondjes snel wennen, waar leuke vriendschappen ontstaan, waar ze vrolijk zijn en graag komen.

Plattegrond Hondenhotel